Personvernpolicy

INFORMASJON VEDRØRENDE DINE PERSONDATA
Tältvärlden er svært opptatt av din personlige integritet, og vi forsøker bestandig å beskytte dine persondata maksimalt. Ved å godkjenne policyen på nettsiden i forbindelse med kjøp eller innlegging av opplysninger, gir du ditt samtykke for behandling av dine persondata i samsvar med denne informasjonen.

Wera AB, 556412-1761, Östanvindsgatan 17, SE-652 21 Karlstad, Sverige, er ansvarlig for persondata og for behandlingen av dine persondata.

HVILKE FORSKJELLIGE TYPER PERSONDATA GJELDER DET?
Vi behandler og benytter de persondata som du har gitt oss eller som vi samler på nettsiden ved hjelp av informasjonskapsler. Dette er personnummer, navn, e-postadresse, kjøps-, betalings- og ordrehistorikk, betalings- og kredittkortnummer, leveringsadresse, IP-adresse og telefonnummer.

PÅ HVILKE MÅTER BRUKER VI DINE PERSONDATA?
Dataene kan brukes til kundeundersøkelser, nyhetsbrev, identifikasjon, direktemarkedsføring, statistikk og telefoninformasjon. Kontakt oss hvis du vil avbryte markedsføringen. Dessuten kan dataene brukes til å gi deg interessant informasjon og for å bla. Forbedre nettsiden, betalingsløsninger og betalingsprosesser. Behandling med formål å forbedre betalingsløsninger og betalingsprosesser kan inkludere behandling av dine persondata, bla. ditt personnummer, kan bli overført til andre selskap i vårt konsern og tredjepartsleverandører. Personopplysningene kan også bli samkjørt med opplysninger fra andre registre, f.eks. kredittopplysningsregistre.

Ditt personnummer kommer også til å bli brukt i forbindelse med kjøp på oppdrag av (eller på grunn av krav fra) betalings- og kredittforetak som trenger dette for kredittopplysning.

Det kan også innebære at dine persondata blir samkjørt med andre registre, både innenfor og utenfor EU, samt at de blir overført til (og brukes av) andre selskap innenfor vårt konsern som over, og i henhold til gjeldende lover og regler. Dataene kan også samkjøres eller deles med myndigheter eller våre samarbeidpartnere, samt betalingsformidlere og kredittselskaper for betaling eller kredittopplysning.

Ved å godkjenne policyen på nettsiden i forbindelse med kjøp eller innlegging av opplysninger, samtykker du til at dine persondata overføres til land utenfor EØS.

Hvis hela eller deler av Tältvärldens virksomhet selges eller inngår i annen virksomhet, kan dine persondata bli gitt til våre rådgivere, eventuelle kjøpere og dennes rådgivere, og bli gitt videre til virksomhetens nye eiere.

Vi benytter Googles annonsetjenester. Les om Googles innsamling, deling og bruk av data her.

HVA VI GJØR FOR Å BESKYTTE DINE PERSONDATA?
Vi har innrettet sikkerhetsrutiner, tekniske og organisatoriske tiltak for å beskytte dine persondata, som sertifiseringsteknikk for nettlesere. Videre har vi brannvegger og antivirusteknikk for å hindre inntrengning. Tilgang til de stedene der persondata blir lagret er begrenset, og krever legitimasjon.

Tältvärlden benytter seg også bla. av SSL (Secure Socket Layer) som er en protokoll for sikker overføring av data via Internett (eller andre nettverk). Du må kontrollere at SSL ikke er avstengt i innstillingene til nettleseren. Med det formål å unngå utilgjengelig adkomst ved behandling av ditt betalings- eller kredittkortnummer, brukes også enveiskryptering.

HVOR LENGE LAGRER VI DINE PERSONDATA?
Hvis du har samtykket i å være registrert kunde hos Tältvärlden, lagres dine data til du avregistrerer deg, noe du kan gjøre enkelt. Hvis du ikke registrerer deg som kunde, lagres dine data så lenge det er nødvendig ut fra gjeldende lover eller for å fullføre våre tjenester ovenfor deg, f.eks. for garantiytelser og for å overholde leveringstider.

Dine data lagres aldri lengre enn hva som er tillatt i henhold til gjeldende lover for persondata.

MER INFORMASJON VEDRØRENDE DINE PERSONDATA
Du har rett til å få beskjed en gang hvert år om hvilke persondata som behandles, uavhengig av hvordan disse er blitt samlet inn. Hvis du vil ha slik informasjon må du sende inn en skriftlig og underskrevet anmodning til oss via vanlig post. Du kan altså ikke sende den med e-post.

Tältvärlden vil forsikre seg om at dine persondata er korrekte og oppdaterte. Om noen av de dataene du har gitt til oss forandres, er vi takknemlige om du legger inn nye og korrekte data til info@taltvarlden.se. Du har rett til å når som helst å forlange at dine persondata rettes, blokkeres eller slettes.

Vi bruker ikke dine persondata for direkte markedsføring hvis du ikke ønsker det. Du kan når som helst tilbakekalle et gitt samtykke om behandling av persondata.

NÅR DET GJELDER LENKER
Vår nettside kan inneholde lenker til andre nettsider. Denne personvernpolicyen gjelder kun vår nettside. Ved lenking til andre nettsider, bør du lese personvernpolicyen som gjelder for den nettsiden. Legg merke til at Tältvärlden ikke tar ansvar for andre nettsiders behandling av dine persondata.

Tältvärlden forbeholder seg retten til å gjøre endringer i denne personvernpolicyen når som helst, hvis endringene er nødvendige for å rette feil eller for å oppfylle nye lovbestemte eller tekniske krav. Alle endringer vil bli publisert på nettsiden.

VI BRUKER INFORMASJONSKAPSLER
På nettsiden til Tältvärlden bruker vi informasjonskapsler, som er små tekstfiler som lagres på den besøkendes datamaskin, og som brukes for å følge med på hva besøkeren gjør på nettsiden.

Det finnes to hovedtyper informasjonskapsler:

  • en permanent informasjonskapsel blir liggende på datamaskinen din en viss tidsperiode.
  • en øktinformasjonskapsel midlertidig i minnet på datamaskinen når du er inne på en nettside. Øktinformasjonskapsler forsvinner når du stenger nettleseren.

Teltverden bruker informasjonskapsler for å forbedre nettstedet for deg f.eks. ved å tilpasse nettstedet etter dine forespørsler, valg og interesser. De hjelper også til med å holde styre på hvilke varer du har lagt i handlekurven, håndtere kjøpet ditt slik at du slipper å logge inn på nytt for hver side du besøker, tilpasse tjenestene våre slik at du får relevant reklame og med å kunne oppfylle forpliktelsene våre ved kjøp.

Permanente informasjonskapsler brukes bl.a. for å lagre eventuelle personlige innstillinger hos oss slik at du f.eks. slipper å gjøre bestemte valgt på nytt hver gang du besøker nettstedet samt for relevant informasjon og markedsføring. Øktinformasjonskapsler brukes bl.a. for å kunne registrere statistikk om hvordan nettstedet brukes.

Ved å godkjenne våre generelle betingelser og/eller denne personvernerklæringen samt bruke nettstedet vårt samtykker du til behandlingen av informasjonskapsler iht. det som er oppgitt her. Hvis du ikke aksepterer bruk av informasjonskapsler kan du slå dem av i sikkerhetsinnstillingene til nettleseren din. Du kan også stille inn nettleseren slik at du får et spørsmål hver gang nettstedet vårt prøver å plassere en informasjonskapsel på datamaskinen din. Med nettleseren kan du også slette informasjonskapsler som er lagret tidligere. Se brukerstøtten til nettleseren for mer informasjon. Videre kan du når som helst slette informasjonskapsler manuelt fra harddisken.

Hvis du ikke bruke informasjonskapsler mer, kan du slå av informasjonskapsler i innstillingene i nettleseren. Du kan også stille inn nettleseren slik at du får beskjed hver gang nettstedet vårt prøver å plassere en informasjonskapsel på datamaskinen din. Du kan også bruke nettleseren for å fjerne informasjonskapsler som er lagret tidligere.

Hvordan du fjerner informasjonskapsler, er avhengig av hvilken nettleser du bruker. Hvis du bruker PC, kan du fjerne informasjonskapsler vha. hurtigkommandoen [CTRL]+[SHIFT]+[Delete]. Hvis dette ikke virker eller om du bruker MAC, kan du klikke på lenken til nettleseren som du bruker:

Hvis du velger å ikke bruke informasjonskapsler, blir nettstedet mindre funksjonsdyktig. Du kan f.eks. ikke gjennomføre kjøp.